ponedeljek, 29. april 2013

Pizza time!

Probavala sem nove vrste pic, ker sem pač človek ki ne mara klasike ;P Pa še moj Blaž je prišel na večerjo :)))



Tale prva je pol - pol. 

In je bila ZELOOOO DOBRA! Na levi polovici je paradižnikova mezga pa šunka pa pečena rdeča paprika pa malo mlade čebule in sir za povrhu. Pečena paprika po mojem okusu bolje paše na pico kot sveža. Jaz sem uporabila rdečo, seveda bi šlo tudi z zeleno :) 

Na levo polovico pa sem najprej namazala paradižnikovo mezgo in nanjo posula na trakove narezano piščančje meso. Najprej sem ga začinila in pokapala z limoninim sokom pa z malo oljčnega olja in ga pustila čepet v posodi kakšno uro. Preden sem ga dala na pico sem ga na hitro popekla, ni treba preveč saj se bo pekel še v pečici. Lahko pa se ga tudi skuha, ampak meni je pečeno meso ljubše kot kuhano. Potem sem na pico nasula še malo koruze in pa na žaru popečene bučke. Pa seveda sir za povrhu :) 
Obe sta odlične! Jih priporočam :)


No potem je bila pa še tale, malo bolj morska. Spet paradižnikova mezga kot osnova povrhu pa sem posula kozice, ki sem jih prej še na hitro popekla, toliko da so spustile vodo. Dodala sem še koruzo in mlado čebulo in po vrhu dodala mocarelo. Ta je pa ratala malo bolj sladka, zaradi kozic pa koruze. Ampak je bila tudi ta zelo dobro! :)


In ker ni večerje brez solate sem postregla še z zeleno solato z redkvico

Za sladico sem naredila pa ČOKOLADNI MOUSSE. Prvič sem se ga lotila in mi je zelo dobro upel. Take sladice so mi ljubše kot kakšno pecivo saj so bolj rahlo tako da jo lahko zmažeš ne glede na to, kako sit si ;) Sladice pa nisem slikala vam pa zato dodam link recepta - TUKAJ  po katerem sem naredila čokoladno peno. Preden sem ga postregla sem nanj naribala malo pomarančne lupine in dodala list citronske melise

Lep dan in DOBER TEK :)

3 komentarji: